ARCHONTIKO DILOFOU

Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou - Zagori Traditional village Dilofo- Zagori Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou from sky Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou - Zagori Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou! Archontiko Dilofou - Archontariki Archontiko Dilofou - Our traditional breakfast Archontiko Dilofou - Archontariki Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou - Archontariki Archontiko Dilofou - Archontariki Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou - Traditional breakfast Archontiko Dilofou - Reception Archontiko Dilofou - Reception Archontiko Dilofou Archontiko Dilofou

Het oude dorpje Dilofo ligt in de streek Kentriko Zagori, Centraal Zagori, 31 km van de stad Ioannina. Dilofo is een pittoresk dorpje, dat gedurende al die jaren van haar bestaan nauwelijks is veranderd.

Hier wordt u gastvrijheid geboden in een van de traditionele herenhuizen die met liefde gerestaureerd is en omgebouwd tot een hotel met 9 luxe hotelkamers en 1 suite.

In het dorp en ook in de omgeving, kunt u genieten van de vele streekgerechten die u door de gastvrije bewoners worden voorgezet.

U kunt ook naar de dichtbij gelegen Vikos kloof gaan, waar de Sarakatsans vroeger leefden en naar de beroemde boogbruggen en de vele Byzantijnse kloosters en kerken met hun beroemde fresco's en houten iconen.

In ons herenhuis dat "Archontiko Dilofou" heet, krijgt u een traditioneel ontbijt met tal van lekkere dingen uit de streek. 's Avonds, w anneer u moe van uw mooie wandeling thuis komt, kunt u met uw vrienden bij een knapperend haardvuur uitrusten en smullen van de pita's en worstjes uit de streek en de vele kaassoorten. Verder kunnen wij u onder andere het spectaculaire varkensvleesgerecht "prasoselino" serveren, een kipgerecht in wijn of een heerlijk gerecht van geitenvlees, met locale wijn of "raki".

Volgens inscripties, gevonden op de muren, is het huis gebouwd in drie fasen in 1633, 1864 en 1865. In 1633 werd al de woonkamer gebouwd, zoals die in 1865 nog gebruikt werd. Buiten kwamen het bakhuis, de houtberging en de stal voor de geiten.

Vandaag heeft het hoofdgebouw 7 kamers, 4 drie-persoons kamers en 3 twee-persoons Verder zijn er de hal, de eetkamer en de keuken. In de bijgebouwen zijn een twee-persoons kamer en een suite. De wandschilderingen die wij in het huis aantroffen, gemaakt door Chioniadites schilders, zijn geconserveerd door experts en weer teruggeplaatst.

De kamers in Argontiko Dilofou zijn "Mantzato", de kamers 4 en 5 met open haard en oven. "Krevata" op de 1e verdieping nr. 11 en beneden de "Ontades" nr.7 en 8. Alle met open haard en grote bedden die "bastidia" genoemd worden. De karakteristieke kamer op de begane grond wordt de "Katogi" genoemd, de provisiekamer, dit is nu de eetkamer. "Katogi" is een semi kelderruimte, een ruimte zonder ramen waar het koel blijft, ook tijdens de hete zomer. De "Sala", de oude woonkamer, is nu de hal. Daarnaast is de "Ontas" nr. 6, waar de ontvangstkamer voor bezoekers was, met open haard. Boven waren de winterkamers nr. 7 en 8, waar de familie 's winters, wanneer het heel koud was, sliep. Hier zaten de fresco's gemaakt door de Chioniadites. Op de begane grond waren de voorraadkamers, waar granen, gedroogde vruchten en groentes werden bewaard. Verder waren er de kelders voor voedsel en wijn en de "Kadi" met een capaciteit van 2 ton.

Ook was er nog een kamer die " Mpimtsa" werd genoemd, waar het vrij vochtig en koud was en waar de kazen en de boter werden bewaard.

Booking

-
+
-
+